Stats

who is among us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ψηφίστε εδώ για την καθιέρωση μαθήματος οδικής ασφάλειας-συμπεριφοράς


Ας σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες στους Ελληνικούς δρόμους. Ψηφίστε παρακάτω ώστε να καθιερωθεί ΑΜΕΣΑ μάθημα Οδικής Ασφάλειας - Συμπεριφοράς.

https://goo.gl/forms/57fQ4pFyQ9YpsDSK2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ!


Εδώ μπορείτε να δείτε ποιοί έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.


Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

κ. Καθηγητά εσείς "πιάνετε" τα θέματα; (ή αλλιώς το κληρονομικό χάρισμα)

Όσοι συνάδελφοι εμπλεκόμαστε με τη διδασκαλία Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε μία τέτοια συζήτηση που συνήθως ξεκινά ο μαθητής ή ο γονιός του. Οι δύο φράσεις κλισέ που ακούγονται περισσότερο είναι ότι ο τάδε καθηγητής πιάνει τα θέματα ή το άλλο απίθανο ότι όλοι οι μαθητές του δείνα καθηγητή γράφουν άριστα. Κάθε φορά που ακούω αυτές τις ανοησίες θέλω να φωνάξω ότι κανείς δεν έχει το κληρονομικό χάρισμα εκτός βέβαια από τους επαγγελματίες του χώρου.


Σ-Λ με αιτιολόγηση στις Πανελλαδικές;

Το περιμέναμε πέρσι λέτε να το δούμε φέτος; (Πάντως το σχολικό έχει ερωτήσεις Κατανόησης με αιτιολόγηση)

Τι λέγαμε πέρσι:
Σύμφωνα με ασφαλείς και αξιόπιστες πληροφορίες φέτος εξετάζεται (ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ) για πρώτη φορά στην Γ΄ Λυκείου να ζητηθεί από τους μαθητές να αιτιολογήσουν τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις τύπου Σωστό Λάθος του Α θέματος. Το επαναφέρουμε ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι λόγοι που μπορεί να ζητηθεί αιτιολόγηση είναι οι εξής:

Το άγχος των εξετάσεων και πώς να το αντιμετωπίσετε

Συμβουλές προς τους μαθητές από μια καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας

Το άγχος των εξετάσεων και πώς να το αντιμετωπίσετε
Διανύουμε περίοδο εξετάσεων… δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές, αν και έχουν ειδική βαρύτητα στο μυαλό όλων μας. Είναι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες…
Έτσι, οι μαθητές στην Ελλάδα- και όχι μόνο- τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, την εποχή δηλαδή που η φύση ξελογιάζει το νου, ιδιαίτερα ενός εφήβου, κάνουν αγώνα να «συγκεντρώσουν το μυαλό τους» - ή τουλάχιστον προσπαθούν… Και δυστυχώς, «σύντροφος» σε αυτή την προσπάθεια είναι το άγχος της επίδοσης…

Το σκάνδαλο με τις Πανελλλαδικές και το σήμερα

Δείτε παρακάτω 14 άρθρα εφημερίδων της εποχής για την πολύκροτη υπόθεση:

Το χρονικό των λαθών στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

 http://www.theschooligans.gr/site/images/stories/arxeio/15/panelladikes_2.jpg
Άλλοτε με ασάφειες στη διατύπωση των θεμάτων, άλλοτε με διφορούμενες επεξηγήσεις, άλλοτε με κραυγαλέες γκάφες στην επιλογή αλλά και στη διόρθωση των ερωτήσεων, η εκάστοτε Επιτροπή Εξετάσεων και τις περιόδους των δεσμών και στις πρόσφατες των Πανελλαδικών... έγραψε ιστορία λαθών.

Ας σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση επί 22 χρόνια η εκάστοτε ηγεσία του προσπάθησε να καλύψει τις γκάφες της Επιτροπής των Εξετάσεων, ακόμα και τότε που η εκπαιδευτική κοινότητα και οι

Χρήσιμες παρατηρήσεις και συμβουλές για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές

Όσο πλησιάζουμε στην ώρα των εξετάσεων τόσο προκύπτει η ανάγκη από εμάς τους καθηγητές να σας δώσουμε μερικές συμβουλές:
 
1. Την εβδομάδα πριν τις Πανελλαδικές καλό είναι να κοιμάστε νωρίς και να ξυπνάτε νωρίς ώστε να ρυθμιστεί έγκαιρα και σωστά το βιολογικό σας ρολόι. Αν δεν το πράξετε τότε την προηγούμενη ημέρα πριν την εξέταση του μαθήματος δεν θα σας παίρνει νωρίς ο ύπνος και την επόμενη ημέρα που θα εξετάζεστε στο μάθημα δεν θα μπορείτε να αποδώσετε το 100% των δυνατοτήτων σας καθώς το μυαλό σας θα κοιμάται.
 
2. Τις ημέρες πριν τις εξετάσεις προτιμούμε να τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά και κυρίως τις ημέρες των εξετάσεων αποφεύγουμε το φαγητό απ' έξω καθώς μια τροφική δηλητηρίαση με όλα τα επακόλουθα δεν είναι ότι καλύτερο τις κρίσιμες ημέρες των εξετάσεων.
 

Κ. Γαβρόγλου: Να αφουγκραστούμε την κοινωνία για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση


Ο Κ. Γαβρόγλου παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα χρειαστεί 3 ως 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί
Την ανάγκη αναζήτησης κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών ώστε «να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να δούμε για ποια πράγματα είναι έτοιμη» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη» του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή. Ο Κ. Γαβρόγλου παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα χρειαστεί 3 ως 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ στόχος παραμένει η «ανανοηματοδότηση» της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μέχρι 30 Απριλίου η διάθεση του βιβλίου «Επανάληψη στα Μαθηματικά Προσανατολισμού-Γιάννης Καραγιάννης»

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚA
της  Γ΄Λυκείου
Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
Διάθεση έως 30 Απριλίου-Παραγγελίες έως 20 Απριλίου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ΑΥΤΟ-ΕΚΔΟΣΗ και αριθμεί συνολικά 308 σελίδες. Περιλαμβάνει 5 Κεφάλαια, τα 4 εκ των οποίων αντιστοιχούν, το κάθε ένα, σε ένα θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Θέμα Α, Β, Γ και Δ).
Το 5ο Κεφάλαιο περιλαμβάνει τα θέματα των τελευταίων Πανελλαδικών Εξετάσεων, όλων των τύπων Γενικών Λυκείων, προτεινόμενα προσομοιωμένα διαγωνίσματα, θέματα προτεινόμενα από την Ε.Μ.Ε. καθώς και 10 απαιτητικά θέματα.
Το κάθε κεφάλαιο στηρίζεται στο:
  • Σχολικό Βιβλίο,
  • Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Βοήθημα του Υπουργείου,
  • Στα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ετών 2000-2016 (προσαρμοσμένα στην νέα ύλη) , κατανεμημένα κατά επίπεδο θέματος (Α, Β, Γ και Δ) ,
  • Στις οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της ύλης που έχουν δοθεί από το Ι.Ε.Π. και
  • Στα προτεινόμενα πρωτότυπα δικά μας θέματα.
Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών περιλαμβάνει διαγωνίσματα ανά επίπεδο θέματος (Διαγώνισμα Α, Β, Γ και Δ θέματος) στο τέλος κάθε αντίστοιχου Κεφαλαίου και προσομοιωμένα διαγωνίσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλη την εξεταστέα ύλη, στο ύφος, τη δομή και την διαβάθμιση των πανελλαδικών εξετάσεων..

Η αξιολόγηση της... αξιολόγησης

Σχολείο, μαθητές
Αλλαγές στον νόμο περί αξιολόγησης των σχολικών μονάδων προτείνει η ΑΔΙΠΠΔΕ, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
Αν και μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί έγκυρα και με κοινά αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση στις σχολικές μονάδες, η εκ νόμου αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, που εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα, επιμένει να προβαίνει σε παρατηρήσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα, το περιεχόμενο και τους ρυθμούς αξιολόγησης.

Ενας στους τρεις φοιτητές εγκαταλείπει τις σπουδές

Με τίτλο «Η στρατηγική της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.) στην Ελλάδα, 2016-2020», το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει έρευνα με στόχο τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής προκειμένου να τεθούν οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες αφού, όπως τονίζεται, ο ρόλος της επιστημονικής βάσης είναι κρίσιμος για το μέλλον της οικονομίας.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο κείμενο, η πραγματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση σε αδρές γραμμές έχει ως εξής:

Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα και αύριο


Σε τρίωρες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις προχωρεί σήμερα και αύριο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αντιδρώντας στην τροπολογία που προβλέπει μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019, καταγγέλλοντας την «προσφιλή τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ρύθμιση για τις μετεγγραφές φοιτητών από την Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για μετεγγραφές φοιτητών από την ΚύπροΟ Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου υπέγραψε υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές Κυπρίων φοιτητών.

Η συγκεκριμένη Υ.Α. αφορά τα αδέλφια που φοιτούν στην Ελλάδα, σε διαφορετικά πανεπιστήμια στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και θα μπορούν να μεταγράφονται από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο.Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

28-03-17 Επιστολή Γαβρόγλου σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την επιλογή νέων διευθυντών

28 03 gavr
28-03-17 Επιστολή Γαβρόγλου σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την επιλογή νέων διευθυντών
Συνάντηση με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ζητά σε σημερινή επιστολή του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα της επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως

28-03-17 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η οποία στηρίζει περαιτέρω τη μάθηση και την κινητικότητα των νεαρών Ευρωπαίων

etwinningx400
28-03-17 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, η οποία στηρίζει περαιτέρω τη μάθηση και την κινητικότητα των νεαρών Ευρωπαίων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+,η οποία στηρίζει περαιτέρω τη μάθηση και την κινητικότητα των νεαρών Ευρωπαίων. Η πρωτοβουλία αυτή, με την ονομασία «Move2Learn, Learn2Move», θα δώσει σε τουλάχιστον 5.000

28-03-17 Ένατο Διεθνές Συνέδριο Mathematics Education and Society

mathim2
28-03-17   Ένατο  Διεθνές Συνέδριο Mathematics Education and Society

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Mathematics Education and Life at Times of Crisis
Η τρέχουσα οικονομική και η πολιτική κρίση έχει επηρεάσει πολύπλευρα την κοινωνική ζωή, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, έρχονται σε επαφή με τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά ενσωματώνονται σε μια ποικιλία από θεσμικές εκφάνσεις, όπως η οικογένεια, το σχολείο, το φροντιστήριο ή ο χώρος εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται με την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Οι κοινωνικές και οι πολιτισμικές διαφορές, η

28-03-17 Διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

ekpaideftikos2
28-03-17 Διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ
Με αφορμή ανησυχίες και αντιδράσεις σχετικές με τη διάταξη που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι η προτεινόμενη ρύθμιση σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα 2 σχολικά έτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης που αφορά την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

28-03-17 Ο Κώστας Γαβρόγλου για τα θύματα στον Εύοσμο

28 03 17gavr
28-03-17 Ο Κώστας Γαβρόγλου για τα θύματα στον Εύοσμο
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων για τους νέους που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. O Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.
Ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «ήδη γίνονται στο Δημοτικό και στην Α’ τάξη του Γυμνασίου τέτοιου είδους μαθήματα. Ετοιμαζόμαστε από καιρό για μια πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στην οδική αγωγή».

Προσωπική άποψη: Έχουν γίνει ελάχιστα στα σχολεία για την οδική αγωγή. Επιτέλους χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ υποχρεωτικό μάθημα για όλες τις τάξεις με θέμα την Οδική (και όχι μόνο) αγωγή.


Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

27-03-17 Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη της θέσης του Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ

27 03 17bruxelles
27-03-17 Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη της θέσης του Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ
Η Επιτροπή Αξιολόγησης του προς απόσπαση στα Ευρωπαϊκά Σχολεία διδακτικού προσωπικού ανακοινώνει ότι, οι συνεντεύξεις υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης του Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ που προβλέπονται από την με αρ. πρωτ.

Οι νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό για ειδίκευση

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον λίστες αναμονής σε πολλές ειδικότητες

 Οι νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό για ειδίκευση
Σε χώρες εκτός Ελλάδος αναζητούν οι νέοι γιατροί την ειδικότητά τους. Ήδη σημειώνεται πολύ μεγάλη αύξηση του λεγόμενου brain drain. Σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομειακών γιατρών, 17.300 γιατροί έχουν μεταναστεύσει.

Με πανελλαδικές εξετάσεις οι ειδικότητες στους γιατρούς

Με πανελλαδικές εξετάσεις οι ειδικότητες στους γιατρούς
Mε νέο σύστημα εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο θα παίρνουν από τον Οκτώβριο την ειδικότητα οι γιατροί. Είναι ενδιαφέρον ότι η βαθμολογία τους θα μετρά για την πρόσληψή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ακόμα, θεσμοθετούνται νέες ειδικότητες που έως τώρα δίνονταν μόνο στο εξωτερικό.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ο μεγαλύτερος Ελληνας μαθηματικός μετά τον Καραθεοδωρή

Ο μεγαλύτερος Ελληνας μαθηματικός μετά τον Καραθεοδωρή
Γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε στο Αργοστόλι. Ο διάσημος πλέον καθηγητής έφυγε στα δεκαοχτώ του χρόνια για τη Μεγάλη Βρετανία μιας και για διάφορους λόγους δεν είχε μπει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο… παρʼ όλα αυτά σήμερα είναι πλέον επίτιμος διδάκτορας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π -έχει αναγορευτεί επίτιμος Διδάκτωρ και στα πολυτεχνεία Κρήτης και Πατρών.

Καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν το «διαστροφικό» Survivor και καλούν σε «μάχη» κόντρα στις αξίες του

http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/12/223542-survivor-cover1.jpg
Καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη - και συγκεκριμένα η Γ΄ΕΛΜΕ - εξέδωσαν μια σκληρή-καταγγελτική ανακοίνωση εναντίον του Survivor, το οποίο χαρακτηρίζουν «ακραία διαστροφικό» και «τηλεοπτικό σκουπίδι» που «διδάσκει ότι καμία ξεφτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς» και καλεί σε μάχη εναντίον του και των αξιών που προβάλλει στους μαθητές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Το blog σε ένα σύνδεσμο για να τα κατεβάσετε ΟΛΑ

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αλλά και να κατεβάσετε το 99% του υλικού που περιέχει το blog και είναι με ελεύθερη πρόσβαση. Μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε από ένα αρχείο ή ένα φάκελο μέχρι και όλο το υλικό με ένα κλικ.

Ο σύνδεσμος λειτουργεί άψογα και σε κινητά, tablet κλπ.

Φυσικά αναφερόμαστε στο υλικό που είναι με ελεύθερη πρόσβαση. 

Χιλιάδες αρχεία χωρητικότητας δεκάδων GΒ


Περιέχει μεταξύ άλλων:

1. Γρίφους
2. Διαγωνίσματα Μαθηματικών
3. Θέματα από διεθνείς διαγωνισμούς
4. Εκπαιδευτικά νέα
5. Θέματα ΟΕΦΕ
6. Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων
7. Λύσεις του Βιβλίου του Μπάρλα
8. Θέματα από Παγκύπριες εξετάσεις
9. Παλιά βιβλία Μαθηματικών
10. Θέματα από Πειραματικά Σχολεία
11. Θέματα από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς
12. Προβλήματα
13. Στατιστικά και Βάσεις Πανελλαδικών
14. Σχολικά Βιβλία
15. Σχολικά Βιβλία Κύπρου
16. Τράπεζα Μαθηματικών
17. Τράπεζα Φυσικής
18. Ύλη και οδηγίες διδασκαλίας Μαθηματικών
19. Υλικό Φυσικής
20. Φυλλάδια και βιβλία Μαθηματικών 

21. Θέματα Υποτροφιών Ιδιωτικών Σχολείων

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Στη θεωρία των κυματιδίων το «Νόμπελ Μαθηματικών»

Ο Γάλλος μαθηματικός Ιβ Μειέρ, ομότιμος καθηγητής στην  École normale supérieure Paris-Saclay,  κέρδισε το φετινό βραβείο Άμπελ, δηλαδή το «Νόμπελ Μαθηματικών» όπως είναι το παρατσούκλι του επάθλου.
Ο λόγος της διάκρισης είναι η συμβολή του επιστήμονα στη θεωρία των κυματιδίων (wavelet theory), η οποία έχει μία πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών – από την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, μέχρι τη συμπίεση ψηφιακών βίντεο.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ - Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή


[Η ομιλία έγινε στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 19 Μαΐου 1924. Έχει διατηρηθεί η πρωτότυπη ορθογραφία απλοποιώντας σε μονοτονικό.]

Παρατηρήσεις και ερωτήματα για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις (του Σεπτεμβρίου)

Καραγιάννης Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
Η διεξαγωγή των επαναληπτικών εξετάσεων αποτελεί αίτημα δικαίου όλων των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων τους  αφού, πλην των άλλων, λειτουργούν ως δικλίδα ασφαλείας και στην ψυχολογία των μαθητών για απρόσμενα και έκτακτα περιστατικά. Ωστόσο η χρονική περίοδος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου δημιουργεί προβληματισμούς και ερωτήματα όπως τα επόμενα:

Διαμαρτύρονται οι γονείς υποψηφίων του 3ου Επιστημονικού Πεδίου - Δημιούργησαν και ιστοσελίδα! Αλλά δυστυχώς το Υπουργείο τους αγνοεί...

 https://www.esos.gr/sites/default/files/styles/slider/public/article-listing-images/iatriki.jpg?itok=5zH_dBaU
Με συναισθήματα λύπης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για μεγάλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης. Είμαστε γονείς παιδιών που εφέτος διαγωνίζονται πανελλαδικά με στόχο τις σχολές Ιατρικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα από την απόφαση για μείωση συνολικά 220 θέσεων στις σχολές αυτές, που κατ’ αντιστοιχία ισοδυναμεί με το κλείσιμο 2 σε σύνολο 7 Ιατρικών σχολών. Αριθμός τεράστιος που ισοδυναμεί με ποσοστιαία μείωση 21% σε

"Ανεξέλεγκτες διαστάσεις" έχει λάβει στην Ελλάδα η παρακολούθηση εξ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στον Κύπριο ομόλογό...

 

'Ανεξέλεγκτες διαστάσεις' έχει λάβει στην Ελλάδα η παρακολούθηση εξ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή. Ο τελευταίος τόνισε ότι η Κύπρος κάνει 'μια πολύ συστηματική προσπάθεια για να αναβαθμίσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση'. 'Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε όλα τα σημεία, όλα τα θέματα που προκύπτουν όσον αφορά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, είτε αποκλειστικά από τα κυπριακά πανεπιστήμια, είτε σε συνεργασία με ελλαδικά πανεπιστήμια' δεσμεύτηκε ο Κύπριος υπουργός Παιδείας και επισήμανε ότι την περασμένη χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Κύπρο ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 'από το κόσκινο του οποίου περνάνε όλα τα προγράμματα'.

Άπειροι πίθηκοι, συνδυαστική ανάλυση,το π και ποιήματα που φτάνουν για όλους...


'Ας δώσουμε περιθώριο χρόνου στο πιθανό και θα συμβεί.'

Τρόπος εξέτασης πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων ΕΠΑΛ - Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρόπος εξέτασης πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων ΕΠΑΛ - Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοιΔείτε πως θα είναι διαμορφωμένα τα θέματα των μαθημάτων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πατήστε εδώ.


Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

24-03-17 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς: εκπαιδευτικούς για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην παιδαγωγική ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018


paidomad etwin12

Στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning για τα έτη 2017 – 2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο ευρύτερο χρηματοδοτικό πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+», το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ) προτίθεται να αναθέσει συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου:

Αφιέρωμα στη ρωσίδα μαθηματικό Σοφία Βασίλιεβνα Κοβαλέφσκαγια


 Σοφία Βασίλιεβνα Κοβαλέφσκαγια. Βλ. Wikipedia και dasha46.narod.ru. 'Είναι αδύνατον να είσαι μαθηματικός χωρίς να είσαι ποιητής στη ψυχή' ( Σοφία Βασίλιεβνα Κοβαλέφσκαγια).

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Τρόμος σε φροντιστήριο – Ληστής εισέβαλε με μαχαίρι την ώρα του μαθήματος

Τρόμος σε φροντιστήριο – Ληστής εισέβαλε με μαχαίρι την ώρα του μαθήματος

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε χθες σε φροντιστήριο όπου γινόταν μάθημα, όταν ένας κουκουλοφόρος ληστής εισέβαλε μέσα με μαχαίρι.

Το βράδυ της Πέμπτης ο ληστής που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην περιοχή του ΟΣΕ στη Λάρισα, την ώρα που γίνονταν μάθημα και υπό την απειλή μαχαιριού πήρε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρήματα από την έντρομη καθηγήτρια.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών

Αθήνα, 20/3/17
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών την Τετάρτη 22 Μάρτη 2017 στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας κηρύσσοντας 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 – 14.00 και 14.00 – 16.00) με αιτήματα:
  •  Διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
  • Μαζικοί διορισμοί τώρα
Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώΧαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

Με γνωστές βάσεις θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου


"Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων" τονίζει το υπ. Παιδείας
Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις για όσους υποψηφίους δεν μπορέσουν να συμμετέχουν τον Ιούνιο «λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας», όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της χθεσινής «Α» και προέβη στην ανακοίνωση του προγραμματισμού των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων «αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ο βαθμός του απολυτηρίου εισιτήριο για τα ΑΕΙ

Σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια βάσει του αριθμού του απολυτηρίου, αλλά και των πανελλαδικών εξετάσεων θα ισχύει για όσους μπουν στην Γ τάξη του Λυκείου τον Σεπτέμβριο του 2018, με στόχο σε βάθος πενταετίας η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνεται μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου. Αυτό περιλαμβάνεται στις τελικές εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι οποίες θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με το υπουργείο Παιδείας.
Η είσοδος των μαθητών στα πανεπιστήμια θα βασιστεί μόνο στο απολυτήριο και σταδιακά θα σταματήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αρχικά θα προέρχεται κατά 80% από αυτές και 20% από τον βαθμό του απολυτηρίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών για τις επαναληπτικές πανελλαδικές

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι, στις 12.00, οι μαθητές των σχολείων της Αττικής με βασικό τους αίτημα την επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.
Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών κηρύσσοντας δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00-14.00 και 14.00-16.00).

Μεταλυκειακές δομές στα ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
Η δημιουργία μεταλυκειακών δομών εντός των ΤΕΙ με διετή κύκλο σπουδών είναι ένα από τα σχέδια που μελετά το υπουργείο στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει, πάντως, πολυδιάστατη αναδιάταξη του χώρου των τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
«Πρώτα θα γίνει η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ», σπεύδουν να επισημάνουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου μετά την αναγγελία από τον ίδιο τον υπουργό -κατά την περιοδεία του στην περιφέρεια- για τις διετείς σπουδές οι οποίες απευθύνονται σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ και υπόσχονται πιστοποίηση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό σύνθημα «μαθητές - φοιτητές ενωμένοι θα βγούμε νικητές» πλήθος νέων αλλά και γονιών πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Μικρή ένταση σημειώθηκε νωρίτερα, όταν φοιτητές μπήκαν στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στην αντιπροσωπεία τους δεν συμπεριέλαβαν μαθητές.

Στις 3.000 οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή - Μόνο το 20% έχει εγκριθεί

Αποτέλεσμα εικόνας για αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή αποτελεσματαΣχετικά με τις κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών:

- έχουν κατατεθεί φέτος 3.000 αιτήσεις μέχρι στιγμής. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας που έληγε μέχρι τις 31/10.

- ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος κατά 1.000 αιτήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

- η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΥΠΠΕΘ για την εξέταση των αιτήσεων έχει εγκρίνει το 20% των αιτήσεων σε 18 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

- εξετάζονται αλλαγές στη διαδικασία καθώς είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα.

- η τελευταία ανακοίνωση από το ΥΠΠΕΘ για τα αποτελέσματα έχει γίνει στις 26/1/2017. Δείτε εδώ.

23-03-17 Πίνακας επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη με απόσπαση θέσης Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ, μετά τον έλεγχο των υποβληθεισών ενστάσεων

23 03 17bruxelles
23-03-17 Πίνακας επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη με απόσπαση θέσης Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ, μετά τον έλεγχο των υποβληθεισών ενστάσεων
Εν συνεχεία του υπ’ αρ. 36225/Η2/3-3-2017 εγγράφου και μετά τον έλεγχο των υποβληθεισών ενστάσεων αναρτώνται εκ νέου οι εν λόγω πίνακες όπως διαμορφώθηκαν:
α) αλφαβητικός πίνακας Α υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, στον οποίο παρατίθεται το σύνολο των μονάδων που προκύπτουν από τα μοριοδοτούμενα στοιχεία κατά κατηγορία κριτηρίων
β) αλφαβητικός πίνακας Β υποψηφίων οι οποίοι αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής είτε επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, είτε λόγω μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

23-03-17 Τροπολογία στη Βουλή για την πρόσληψη αναπληρωτών

ekpaideutikoi 400px
23-03-17 Τροπολογία στη Βουλή για την πρόσληψη αναπληρωτών
Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την πρόσληψη αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά μέσω του ΑΣΕΠ.
Το έγγραφο σε μορφή doc.Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

22-03-17 Απάντηση του υπουργείου για τα δημοσιεύματα περί του αριθμού εισακτέων

550x400 foitites amfitheatro


 
22-03-17 Απάντηση του υπουργείου για τα δημοσιεύματα περί του αριθμού εισακτέων
Σε απάντηση δημοσιευμάτων που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για την υπουργική απόφαση που καθορίζει τον αριθμό εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 διευκρινίζουμε τα εξής:
  1. Ο χρόνος δημοσίευσης της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης ορίζεται από νόμο και μάλιστα από νόμο που έχει ψηφιστεί πριν να αναλάβει την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση. Επίσης καθορίζεται από παλαιότερη νομοθεσία η χρονική στιγμή που καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλουν τις αιτήσεις-δηλώσεις τους . Γι’ αυτόν τον λόγο πάντα οι αιτήσεις-δηλώσεις προηγούνται της έκδοσης της υπουργικής απόφασης του αριθμού των εισακτέων.
  2. Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για το 2017-18 (παρά τα αιτήματα των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων  για μεγάλη μείωση των εισακτέων) έχει μειωθεί μόνο κατά 500 θέσεις: είναι 69.150, έναντι 69.650 που ήταν την προηγούμενη χρονιά, όπως δείχνει ο επόμενος πίνακας:

22-03-17 Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΙΕΠ με θέμα: H αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία

arxeio ert
22-03-17  Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΙΕΠ με θέμα: H αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική  διαδικασία
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι... με την εκπαιδευτική κοινότητα» οργανώνει σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ εκδήλωση με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του ΙΕΠ, Μεσογείων 396, Αγία Παρασκευή, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30-20:00.
Η πρόσκληση και το πρόγραμμα σε μορφή PDF


Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

Δεν δημοσιοποιούνται τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, ούτε χορηγούνται αντίγραφα των γραπτών σε μαθητές

α) Τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, δεν έχουν, κατ’ έννοια, αυθύπαρκτη και αυτοτελή υπόσταση εγγράφου, αλλά αποτελούν συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο των γραπτών δοκιμίων. Τα θέματα αυτά εξυπηρετούν, αποκλειστικώς και μόνο, την εκπαιδευτική διαδικασία των δημοσίων σχολείων και δεν εκτίθενται σε δημοσιότητα και σε πρόσβαση τρίτων.

22-03-17 Ο Κώστας Γαβρόγλου με τον Κύπριο ομόλογό του για τα εξ’ αποστάσεως πτυχία

Gavro Kadis
22-03-17 Ο Κώστας Γαβρόγλου με τον Κύπριο ομόλογό του για τα εξ’ αποστάσεως πτυχία
Το θέμα των εξ’ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια, φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην χώρα μας, έθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή, στη σημερινή τους συνάντηση στη Λευκωσία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο  της προγραμματισμένης Διάσκεψης Υπουργών Παιδείας, που  διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 22 και 23 Μαρτίου 2017. Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας.

22-03-17 Ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018

computer 400px
22-03-17 Ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

22-03-17 Προσλήψεις Β' βάθμιας ΠΕ 18.04

ekp22
22-03-17 Προσλήψεις Β' βάθμιας  ΠΕ 18.04
Ανακοινοποίηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικότητας ΠΕ18.04 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

22-03-17 Επέκταση του προγράμματος σίτισης των μαθητών «Σχολικά Γεύματα» σε 8 δήμους της Θεσσαλονίκης

14 01 16 dimotikoneo1A
22-03-17 Επέκταση του προγράμματος σίτισης των μαθητών «Σχολικά Γεύματα» σε 8 δήμους της Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών των δημοτικών σχολείων σε οκτώ δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημόσιο: Προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Οι μόνιμες θέσεις στο δημόσιο για καθηγητές και δασκάλους όπως όλα δείχνουν παγώνουν για τα επόμενα δύο χρόνια και έτσι όλα δείχνουν ότι οι μόνες προσλήψεις που θα γίνουν θα είναι αυτές αναπληρωτών και ωρομίσθιων.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Η μυστικότητα των καθηγητών που επιλέγουν τα θέματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Τα 650 θέματα συνολικά που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν εκτός των θεμάτων  που έδιναν ως  sos τα Φροντιστήρια, ενώ κανένα από αυτά δεν  μπήκε στις Πανελλαδικές της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.