Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Πιστοποίηση Α επιπέδου των εκπαιδευτικών

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα για την πιστοποίηση Α επιπέδου οπότε μαζέψαμε για εσάς όλο το σχετικό υλικό:
Σημειώνουμε ότι η διάρκεια της εξέτασης είναι 2 ώρες και 30 λεπτά και όχι 3 ώρες όπως αναγράφεται στις επίσημες οδηγίες.
Επίσης στην Βόρεια Ελλάδα η επιτήρηση στην Θεσσαλονίκη είναι πιο αυστηρή από την επιτήρηση σε άλλες πόλεις.
Η βάση είναι 36/60 για να περάσεις και να πάρεις την πιστοποίηση.
Τα Windows της εφαρμογής είναι τα 2000.

Τα αποτελέσματα κάνουν 7 ημέρες περίπου να βγουν.

Η μορφή των αποτελεσμάτων είναι (μέσα από ένα παράδειγμα):
Τελικό Αποτέλεσμα Πιστοποίησης: Η προσπάθεια πιστοποίησής σας περατώθηκε επιτυχώς
Εισαγωγικές Έννοιες 100%
Επεξεργασία Κειμένου 86%
Υπολογιστικά Φύλλα 83%
Διαχείριση Πληροφοριών και Επικοινωνίες 94%
Λογισμικό Παρουσίασης 100%

Βλέπουμε ότι δεν βγαίνει συνολική βαθμολογία.
Το "σκονάκι":Οδηγίες για την διαδικασία της εξέτασης πιστοποίησης:
Το βιβλίο που πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος:


Επίσημο δείγμα ερωτήσεων για εξάσκηση:
Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε ή να τα κατεβάσετε

Ασκήσεις πιστοποίησης από τον Γιάννη Σαλονικίδη:
http://users.sch.gr/salnk/webtestnt/index.htm

Ασκήσεις πιστοποίησης και εδώ:
 http://ima-edu.webnode.gr/products/%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%E2%80%99-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-/

Αλλά και εδώ:
 http://kostasxan.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1034.html

Η επίσημη σελίδα για την πιστοποίηση Α επιπέδου:
http://b-epipedo2.cti.gr/mis/

Δείτε και επιπλέον πληροφορίες από την σελίδα economu.wordpress.com:

Πληροφορίες θα βρούμε στον Οδηγό ενημέρωσης εκπαιδευτικών για την πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α’ επίπεδο) (.pdf). Στις 29/01/2015, αρχίζουν τα προγράμματα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ). Η πιστοποίηση αυτή γίνεται σε ειδικά κέντρα πιστοποίησης ΚεΠΙΣ (Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι). Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις διαδικασίες αυτές συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά αίτηση (http://b-epipedo2.cti.gr/mis), μέχρι και 3 φορές. Για τη διαδικασία αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις, απαιτείται εκ των προτέρων, η απόκτηση κωδικών (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν).
Οι  ημερομηνίες και ώρες των εξετάσεων ανακοινώνονται σταδιακά, σύμφωνα με το πλήθος των αιτήσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση εργασίας (αποστολή στο fax: 210 3222135), από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου. Ακολουθούμε τη διαδορμή: http://b-epipedo2.cti.gr,  / [Υλικό Οργάνωσης-Διαχείρισης] / [Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ] / [Πιστοποίηση Α’ Επιπέδου] / [Έντυπα, Διαδικασίες] για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ύλη εξέτασης 
Ασκήσεις πιστοποίησης και δείγματα ερωτήσεων:
Β’ Επίπεδο__________________________
5η επιμορφωτική περίοδος (Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2014) – Ενημερωτικό σημείωμα (.pdf):
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 3222135), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης.  Η επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης. Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. (esos.gr). Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας – Manual (.pdf)
Υποδείγματα των απαιτούμενων βεβαιώσεων:
Υλικό θα βρείτε στις παρακάτω σελίδες:
Τι να διαβάσετε για τις εξετάσεις:
 • «Δομή» σεναρίου (Περιλαμβάνει έτοιμους τους τίτλους των ενοτήτων/υποενοτήτων ενός σεναρίου για εμπλουτισμό με τον επεξεργαστή κειμένου).
 • Διατύπωση στόχων (ρήματα και φράσεις που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη συγγραφή σεναρίων).
 • Ποιο λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί σε ένα σενάριο; Επιλογή λογισμικού ανά μάθημα. (ΠΗΓΗ: Μπαλκίζας Νικόλαος, ανάκτηση 2010).
 • Γιατί το «Χ» λογισμικό σε ένα σενάριο; Αιτιολόγηση χρήσης επιλεγμένου λογισμικού.
Ερωτήσεις κλάδου ΠΕ60-70 –  Δείγμα ΠΕ 60-70 (.pdf)
Διαβάστε περισσότερα: Υλικό Πιστοποίησης Β Επιπέδου
To Λογισμικό: http://ts.sch.gr

Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης
Μαθηματικός

7 σχόλια:

 1. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση δεν αφορά σε καθηγητές φροντιστηρίων? Επί της ευκαιρίας, συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ για την ποιoτική ενημέρωση και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
   Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, όλων των κλάδων και να μοριοδοτηθούν με 5 επιπλέον μόρια στην αξιολόγηση.

   Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις ΤΠΕ Α’ Επιπέδου δύναται να προχωρήσουν και να πιστοποιηθούν και στο Β’ Επίπεδο.

   Διαγραφή
 2. μπορουμε καπου να βρουμε τα θεματα που μπηκαν τις προηγουμενες μερες φετος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε καθε εκπαιδευτικό ειναι διαφορετικα και δεν μπορεις να τα εχεις καθως βρισκονται απλα στην οθονη του υπολογιστη

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα! Ηθελα να ρωτησω αν η πιστοποιηση αφορα και εκπαιδευτικους διορισμενους σε ιδιωτικα σχολεια
  Ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. kalispera.to sugkekrimeno vivlio gia tin pistopoiisi a epipedou pou mporw na to vrw?to xreiazomai amesa! agio1111111@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή