Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Οι σπουδές στην Κίνα

Απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας πριν το ταξίδι για σπουδές στην Κίνα

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Dalian_University,_China.jpg
Έχετε βρει την επαρχία και την πόλη που θέλετε να σπουδάσετε στην Κίνα. Έχετε αποφασίσει σε πιο πανεπιστήμιο θα κάνετε το πτυχίο σας το μεταπτυχιακό σας ή το διδακτορικό σας στην Κίνα και ετοιμάζεστε για το ταξίδι σας στο “Κεντρικό Βασίλειο”.

Πριν προχωρήσετε υπάρχουν αρκετά διαδικαστικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε και να επιλύσετε πριν αναχωρήσετε για σπουδές στην Κίνα.
Visa Θεώρηση διαβατηρίου για φοιτητές στην Κίνα
Η Visa Θεώρηση διαβατηρίου για την οποία πρέπει να κάνετε αίτηση στην Κινεζική Πρεσβεία πρέπει να είναι τύπου “X” ή τύπου “F”. Η αίτηση για θεώρηση διαβατηρίου και έκδοση Κινεζικής Βίζας πρέπει να γίνει με το αυθεντικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Κινεζικής Πρεσβείας και να συνοδεύεται από δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου.
Ο τύπος της αίτησης για έκδοση Βίζας και θεώρηση διαβατηρίου για σπουδές στην Κίνα είναι JW201 ή JW202. (αναγράφεται στην αίτηση)
Την βεβαίωση της εισδοχής σας στο πανεπιστήμιο στην Κίνα. Την βεβαίωση αυτή θα σας την στείλει το κινέζικο πανεπιστήμιο αφού γίνεται δεχτεί για να φοιτήσετε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Το πιστοποιητικό εξέτασης της φυσικής σας κατάστασης
Το έγγραφο εξέτασης της φυσικής σας κατάστασης, το ιατρικό δελτίο όσα χρειάζεται να επισυναφθούν (ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις). Το έγγραφο φυσικής εξέτασης αλλοδαπού μπορείτε να το πάρετε από την Πρεσβεία της Κίνας ή να το ζητήσετε από το πανεπιστήμιο που σας έχει δεχτεί για σπουδές στην Κίνα.
Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστο 6 μήνες περίοδο εγκυρότητας πριν τη λήξη του.
Για να εισέλθετε στην Κίνα για σπουδές και να μπορείτε να κάνετε επίσημη εγγραφή στο πανεπιστήμιο που επιλέξατε θα πρέπει να προσκομίσετε τα πιο πάνω έγγραφα. Αν ο τύπος της Βίζας που έχετε δεν αναφέρεται πιο πάνω τότε δεν θα μπορέσετε να εγγραφείτε στο πανεπιστήμιο είτε να μείνετε νόμιμα στην Κίνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι θεωρήσεις διαβατηρίων και Βίζες τύπου “X” ( για σπουδές) χορηγούνται σε εκείνους που έρχονται στην Κίνα για σπουδές ή πρακτική άσκηση για περισσότερο από έξι μήνες.

Οι θεωρήσεις διαβατηρίων και Βίζες τύπου “F” (επίσκεψη, τουρισμός) χορηγούνται σε εκείνους που έρχονται στην Κίνα για επιχειρηματικές συναντήσεις, τουρισμό ή γενικά για χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.
Για ομαδικές θωρήσεις διαβατηρίων και Βίζες για την Κίνα μπορείτε να μόνο να αιτηθείτε Βίζα τύπου “F”.
Μετά την άφιξη σας στην Κίνα ως αλλοδαπός φοιτητής και εντός 30 ημερών θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση διαμονής στο τοπικό γραφείο εισόδου εξόδου που είναι συνήθως στο τοπικό κεντρικό αστυνομικό σταθμό. Η συγκεκριμένη αίτηση μπορεί να διευθετηθεί με τη βοήθεια του πανεπιστήμιου.

Ιατρική Εξέταση μετά την άφιξη σας στην Κίνα ως αλλοδαποί φοιτητές.

Μετά την άφιξή σας στην Κίνα, ως αλλοδαποί φοιτητές είστε υποχρεωμένοι να πάτε στο γραφείο ιατρικής εξέτασης και καραντίνας Υγείας για την επιβεβαίωση και πιστοποίηση του εγγράφου φυσικής εξέτασης που προσκομίσατε. Η νομοθεσία της Κίνας προνοεί ότι αλλοδαποί που πάσχουν από συγκεκριμένες μεταδοτικές ασθένειες δεν μπορούν να μείνουν στην Κίνα ή να εισέλθουν στην χώρα αν οι αρχές δεν το επιτρέπουν. Αν η νόσος διαπιστωθεί ενώσω βρίσκεται κάποιος στην Κίνα, τότε υποχρεώνεται να επιστρέψει στη χώρα του με δικά του έξοδα.

Ασφάλιση
Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να αγοράσουν ιατρική ασφάλιση, ασφάλιση ατυχημάτων ή αιφνίδιο θάνατο. Την ασφάλιση μπορείτε να την αγοράσετε πριν ή μετά την άφιξη σας στην Κίνα από οποιοδήποτε οργανισμό επιθυμείτε από οποιαδήποτε χώρα, αρκεί να προσκομίσετε τα αποδεικτικά έγγραφα.
Εν Κίνα”, σας ευχόμαστε Καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σας στην Κίνα.
Απολαύστε την κινέζικη φοιτητική ζωή και προσπαθήστε όσο το περισσότερο δυνατό να μην παγιδευτείτε στις ομάδες των αλλοδαπών φοιτητών. Έχετε να μάθετε πολύ περισσότερα για την κινέζικη κουλτούρα και το πολιτισμό αν αναπτύξετε πραγματικές φιλίες με Κινέζους και Κινέζες συμφοιτητές και συμφοιτήτριες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου